dimarts, 10 de juny del 2008

Aprendre llengües en línia

La veritat és que no he tingut gaire experiència en aprendre llengües en línia. La primera vegada que vaig utilitzar programes on-line per aprendre o practicar una llengua va ser per preparar-me per fer un examen, el Toefl. Aquest examen el vaig haver de fer per poder fer l’erasmus als EUA, ja que es necessitava una puntuació mínima per poder anar a la universitat. L’examen era per ordinador i aquesta aplicació oferiria exercicis similars als que apareixien a la prova i et donava la nota aproximada, així podies saber si valia la pena o no presentar-te a l’examen. Estava bé.

Pel que fa a l’alemany una vegada la professora no podia venir a classe i ens va preparar un xat molt similar al que férem a ensenyament de llengües. El que passava es que ella ens proposava preguntes o els típics temes com quins esports practicàvem, quina era la nostra ciutat preferida i entre tots ens anàvem fent preguntes com en una conversa, és clar, tot en alemany. La veritat és que era bastant divertit perquè si alguna paraula no la sabíem, l’escrivíem en la nostra llengua i al final l’alemany que utilitzàvem es basava en el code-switching,

Per altra banda, també he utilitzat programes en línia per millorar el català, ja que a internet es poden trobar molts recursos relacionats amb els diferents certificats. La veritat és que m’agrada bastant aprendre llengües en línia, ho trobo bastant entretingut i ràpid. Però també considero que el paper del professor és imprescindible, sobretot si tens algun dubte

5 comentaris:

Cinta Fernández ha dit...

¡Hola!
Yo aún tengo menos experiencia que tú con la enseñanza en línea. Existen muchos recursos muy útiles para la enseñanza de lenguas (¿recuerdas los ejercicios del parles que nos proponía el profesor de alemán?), no sé si el Dix Osola podría considerarse un recurso de aprendizaje, supongo que sí, de cualquier modo, a mí me ha servido muchísimo. Estoy de acuerdo contigo que la presencia del profesor es siempre imprescindible.

Besitos

Ester Ballester ha dit...

Hola!
Dius que no has tingut gaire experiència en això d’aprendre llengües en línia...doncs jo encara en tinc menys que tu jejejej
Jo crec que el millor seria poder combinar els mètodes més tradicionals, ja que crec que la presència d’un professor es imprescindible per aprendre una llengua, amb els avantatges que ofereixen el recursos en línia.
Fins aviat!

Anònim ha dit...

Holaaa!!!
:O no sabía que hiciste el Toefl en línea, no sabía no que se pudiera hacer... y yo me voy a prepararme en Los Ángeles para eso y me exigen 4semanas de clases¿? jejeje... bueno tu nivel de inglés no es muy comparable al mío jiji
Pues nada guapa, para tener más experiencia con eso ya sabes... a por esa página de enseñanza del "baleari" ;)...

mos veim a sa uni i es sopar demà :) ... lo sé, me repito pero sé poco más que eso :( jeje
un beso!!!

Anònim ha dit...

Cati,
no me mates jeje... acabo de leer mi comentario de nuevo (enseñanza del baleari) :S creo que sobra una letra en "baleari" :P jeje, sorry!!!
un beso

Irene ha dit...

Hola Cati!

Per fi, sa darrera actualització! jeje (si Liana se repite, yo ya debo ser un ajo... porque no me saques de "sa Cati és molt bona noia" i "es sopar d'aquesta nit serà genial" jajajaja).

Bé, sento haver-me de repetir, però és que veig que estem totes d'acord, l'aprenentatge en línea està molt bé i ofereix unes possibilitats interesants (i deivertides), però el professor i els companys a classe són insubstituibles, no?

De totes maneres, jo encara veig molt lluny el dia de fer classes completament a casa, en línea, sense professor ni companys (i amics ;) ni aula.

En fi, com sempre, i per acabar bé, ha estat un plaer llegir el teu blog :) Espero que ens continuem llegint/comentant, encara que s'hagi acabat l'assignatura, i encara que sigui en altres blogs/flogs/el que sigui. :)